Binnenkijken bij

Ilse en Mark

De kleur beweegt mee met het licht

Naadloos lopen woonkamer en keuken in elkaar over in de loft van Ilse en Mark. Het strakke design kookeiland van bulthaup is zelfs de ster in het stijlvolle interieur van hun prachtige woning.

Ze hadden al goede ervaring met een bulthaup keuken en dus stond vanaf het begin vast dat ook in deze woning een keuken van bulthaup zou komen. ‘We houden van het strakke lijnenspel in het design en de kwaliteit is uitstekend’, vertelt Mark. Al oriënterend kwamen ze – hoewel ze in Antwerpen wonen – in contact met bulthaup Maastricht. ‘Met Maikel Tomesen hadden we een goede klik. Het is een aangename kerel. En de service in Maastricht was erg goed.’

Aluminium kasten, inox werkblad
Ze hadden het idee van de indeling al aardig uitgedacht: met het keukenblok en de hoge wand in een strakke, symmetrische opstelling ten opzichte van de houten balken en gietijzeren pilaren in het voormalige pakhuis. Bij bulthaup Maastricht vonden ze de bijzondere combinatie van aluminium kasten (waarvan de kleur sfeervol ‘meebeweegt’ met de lichtinval) en inox werkblad op het kookeiland. Het design aanzicht wordt vervolmaakt door de studioLine-apparatuur van Siemens. De inductieplaat met geïntegreerde afzuiging valt strak in het keukenblad en ook de vaatwasser is greeploos dankzij het touch-systeem.

Zwarte houtnerf
De hoge wand heeft dezelfde vertrouwde minimalistische bulthaup uitstraling en is uitgevoerd met een warme, zwarte houtnerf. Naast de ruime koffiecorner is ook hier de apparatuur van Siemens studioLine: twee identieke ovens met magnetronfunctie en een koel-vriescombinatie.

Fijn en praktisch zijn het afdruipgedeelte in de spoelbak in het kookeiland (‘dat misten we in onze vorige keuken altijd) en zeker ook de Quooker. ‘Mijn vrouw is een fervente theedrinker’, lacht Mark. ‘Een Quooker is in België wat minder ingeburgerd dan in Nederland, maar wij zijn er erg blij mee. Het is super handig.’