Binnenkijken bij

Jos en Marieke

Binnenkijken in de nieuwe moderne keuken en badkamer van Jos en Marieke: minimalistisch met warme accenten

Jos en Marieke kregen minder dan een jaar geleden de sleutel van hun nieuwe woning. Het is een twee onder een kap woning uit de jaren ’90. In plaats van een paar kleine aanpassingen te maken, besloten ze om het hele huis opnieuw in te richten. Alleen de muren zijn bij wijze van spreken blijven staan. Lees hieronder meer over hun moderne keuken en stijlvolle badkamer.

Een strakke moderne keuken

De keuken was een van de eerste dingen die geregeld moest worden in het nieuwe huis vanwege de langere levertijden. “We zijn via mijn familie bij van der Breevaart uitgekomen,” legt Marieke uit. “Zij hadden daar al eerder een positieve ervaring gehad met de aanschaf van een keuken. We wisten eigenlijk al precies wat we wilden waardoor het heel snel is geregeld. Peter heeft ons goed geadviseerd over de indeling, de afmetingen en de apparaten. Zo hebben we de keuken uiteindelijk samen gerealiseerd.”

Minimalistisch en functioneel

Het stel wilde graag dat het hele huis qua vormgeving bij elkaar zou aansluiten. “Onze witte keuken is modern, strak en functioneel,” zegt Marieke. “We hebben het hele huis minimalistisch ingericht. We hebben bijvoorbeeld een gietvloer en ons interieur bestaat voornamelijk uit een aantal grote items. Deze stijl wilden we doortrekken naar de keuken door veel wit te gebruiken en een aantal warme accenten toe te voegen. Het keramieken werkblad van natuursteen is daar een goed voorbeeld van.”

De moderne keuken is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Dankzij de Quooker en het AEG-afzuigsysteem wordt de ruimte optimaal benut en blijft er veel ruimte op het werkblad over. “Je merkt dat alles gewoon kwalitatief echt heel goed is,” zegt Marieke. “De wijnkoeler vinden wij ook prachtig. Als familie langskomt dan koken we voor ze en dan kunnen we een lekker wijntje aan ze uitschenken.”

Een bijpassende badkamer

Voor de badkamer was het ook belangrijk dat deze zou passen bij de stijl van de rest van het huis. “We wilden ook in de badkamer een strakke vormgeving met een aantal zwarte elementen zoals bijvoorbeeld de kranen en de stopcontacten. We hebben de kleur van ons werkblad vergeleken met die van de tegels en dat paste super goed. Een leuk detail is dat de tegeltjes hexagoon-vormig zijn. Dat geeft de badkamer een originele look. Ik wilde ook graag een grote spiegel en een vrijstaande wasbak. Jeffrey heeft ons daarmee heel goed geholpen en we hadden eigenlijk binnen 4 à 5 uur een design klaarliggen.”

Samenwerking met van der Breevaart

Bij de zoektocht naar een keukenspecialist ging de voorkeur uit naar een bedrijf wat naast de keuken ook de badkamer kon regelen. Van de Breevaart is in beide aspecten gespecialiseerd, werd aangeraden door familie én ze zaten maar een aantal dorpen verder. “We zijn beide echt super tevreden met van der Breevaart,” vertelt Marieke. “Ze hebben goed naar ons geluisterd en ze werken echt vanuit kennis en kwaliteit. Ze pasten onze ideeën toe zoals wij het wilden en het contact was ook erg fijn. Alles is mooi op tijd geleverd. De service was gewoon perfect.”

© Van de Breevaart Wonen | webdesign by BRANDRS