Binnenkijken bij

Elly en Arjan

Binnenkijken bij Elly en Arjan: landelijke keuken in een jarenvijftigwoning

Elly en Arjan droomden van een open keuken met een landelijk-industriële uitstraling. In hun jarenvijftigwoning bleek dat een uitdaging, maar met behulp van Van de Breevaart Keukens & Sanitair werd het eindresultaat precies zoals zij hadden gehoopt.

Van afgesloten kookruimte naar open keuken

Elly kookte vroeger altijd in een afgesloten keuken en miste daardoor vaak een groot deel van de gesprekken. “Toen we besloten om de benedenverdieping te verbouwen, wilde ik vooral een open keuken,” vertelt Elly. De eettafel is nu tegen het kookeiland geplaatst, wat de keuken een centrale plek in het huis geeft. “Op deze manier zijn we altijd betrokken bij wat er gebeurt,” zegt Elly tevreden.

Een praktische koffiehoek naast het kookeiland

De natuurlijke houtfineer-uitstraling van de keuken, die Elly in de showroom van Van de Breevaart zag, trok meteen haar aandacht. De grootste uitdaging was het inpassen van het ontwerp in de bestaande ruimte van hun woning. Met het kookeiland en de verlaagde koffiehoek ernaast is dat uitstekend gelukt. “Die koffiehoek was bedoeld om het eiland eruit te laten springen, maar bleek ook heel praktisch door de extra bergruimte,” aldus Elly.

Moderne apparatuur en slimme oplossingen

De keuken is voorzien van een grote VarioSteam oven en een kleinere oven met een warmhoudlade, die samen in een strakke lijn zijn ingebouwd in de kastenwand naast de gootsteen met Quooker. Boven de inductiekookplaat bevindt zich een platte afzuiginstallatie, wat een slimme oplossing was vanwege het verlaagde plafond. “Dit deel van het plafond was lastig door de vroegere constructie van een balkon, maar Peter van Van de Breevaart bedacht een perfecte oplossing,” zegt Elly.

Van de Breevaart Keuken & Sanitair: de juiste keuze

Na verschillende keukenbedrijven te hebben bezocht, vonden Elly en Arjan uiteindelijk wat ze zochten bij Van de Breevaart Keuken & Sanitair. “Een collega van mijn man stelde voor om daar eens langs te gaan. We zijn daar ontzettend blij mee,” vertelt Elly. Peter van Van de Breevaart kwam zelfs bij hen thuis kijken om de sfeer van het huis te proeven, waardoor hij een ontwerp op maat kon maken. “Voor het eerst hadden we het gevoel dat iemand écht begreep wat we wilden.”

© Van de Breevaart Wonen | webdesign by BRANDRS