Binnenkijken bij

Kay en Stephanie

Een unieke lichte keuken met karakteristieke elementen

Neem een kijkje in de keuken van Kay en Stephanie. Met de hulp van Poggenpohl Den Bosch maakten zij van hun nieuwbouwhuis een unieke ruimte met de karakteristieke elementen van een ouder huis. Lees hieronder verder over dit bijzondere project.

Een nieuwbouwhuis met karakter
“We waren eigenlijk op zoek naar een huis met wat karakteristieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld een jaren-30-huis”, vertelt Kay. “Zo’n huis konden we niet vinden, dus we kwamen uit bij een nieuwbouwhuis. Om toch nog een aantal oude karakteristieke eigenschappen in het huis te verwerken gingen we op zoek naar een keukenspecialist die makkelijk ‘out-of-the-box’ kon denken. We hadden onze vorige keuken bij Poggenpohl Den Bosch gehaald waardoor we wisten dat zij geschikt waren voor dit project. Zo zijn we opnieuw bij hen uitgekomen.”

Het indelen en ontwerpen van een unieke keuken
Om verder af te stappen van een standaard nieuwbouwhuis hebben Kay en Stephanie een aantal extra aanpassingen gemaakt aan het originele bouwplan. Kay: “We wilden de ruimte indelen op een manier waarop meerdere ruimtes gecreëerd konden worden, met de keuken als een aparte, maar toch verbonden ruimte. De lichte keuken is verbonden met het eetgedeelte via twee taatsdeuren aan weerszijden van de apparatenwand.”

“Ook hebben we de keuken op een andere plek laten plaatsen dan in het bouwvoorstel stond”, vervolgt Kay. “Samen met het ontwerpteam van Poggenpohl Den Bosch hebben we verschillende ideeën verkend en zijn we tot een uniek ontwerp gekomen dat perfect aansluit bij onze wensen.”

De centrale ontmoetingsplek in huis
“Onze keuken is niet alleen een plek om te koken, maar ook een sociale ruimte waar we graag tijd doorbrengen met ons gezin”, legt Kay uit. “Stephanie kan echt heerlijk koken en ik geniet ervan om dan lekker in de keuken te zijn met onze twee jonge kinderen. Het is heel gezellig om dan samen te zijn in dezelfde ruimte. Je staat zo altijd met elkaar in contact.”

Uniek en functioneel
“Wij vinden de opstelling best wel uniek”, vertelt Kay. “Het is echt iets anders dan we eerder hebben gezien. Alle materialen zijn ook heel gebruiksvriendelijk en duurzaam. Je ziet bijvoorbeeld geen vingerafdrukken op onze kastjes en het marmer-look werkblad is heel makkelijk schoon te houden. Dankzij het Bora kook-afzuigsysteem hebben we geen afzuigkap meer waardoor de ruimte echt mooi strak blijft. Ook de Quooker is een fijne toevoeging omdat we regelmatig flesjes warm maken voor onze kleintjes.“

Hoe vonden jullie de service van Poggenpohl?
“Echt heel erg goed”, zegt Kay. “Ze hebben ons echt volledig ontzorgd. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook voor het lichtplan gezorgd en hebben ze echt onze wensen vertaald naar een prachtige lichte keuken.”

“Onze keuken werd verbouwd in de tijd van het coronavirus waardoor er veel personeel uitviel. Desondanks hebben we daar niks van gemerkt want alles verliep perfect volgens planning en ze communiceerden alles heel duidelijk. We hebben zelfs nog een luxere afwasmachine gekregen omdat het andere apparaat niet beschikbaar was. We zijn heel tevreden!”

© Poggenpohl Den Bosch | webdesign by BRANDRS