Binnenkijken bij

Nicole en Michael

Keuken centraal in de living

De benedenverdieping bij Nicole en Michael kreeg een totaal nieuwe uitstraling dankzij het keukenadvies van Tomzon Keuken- en Interieurarchitectuur. Hun nieuwe keuken is geen afgesloten ruimte meer zoals voorheen, maar een echte blikvanger midden in de living.

Ze wilde iets anders dan de oude hoekopstelling die de keuken had voor de verbouwing. En anders werd het, héél anders. ‘We vonden het wel even spannend hoor’, vertellen ze. ‘We wilden graag een kookeiland, maar dat vraagt veel ruimte om aan te koken en afwassen. Zou het dan niet té groot worden, zo midden in de woonkamer?’ In de praktijk is daar geen sprake van. Ze zijn hartstikke blij met het resultaat.

Hoogglans wit
De strakke, hoogglans witte keuken is op elegante wijze subtiel ‘verbonden’ met de woonkamer. In het kookeiland werd een uitsparing gemaakt: een nisje met een led-strip erin waardoor het eiland vanuit de woonkamer net een dressoir lijkt. Een zelfde led-strip komt overigens terug in de koffiehoek in de kastenwand en beide zijn met een dimmer in de juiste sfeer te stellen.

Op het kookeiland springt verder de kraan in het oog. ‘We wilden liever geen grote, ronde kraan. Dan zou je van buitenaf echt zo tegen een keuken aan kijken. Daarom hebben we samen met Maikel van Tomzon deze mooie, strakke kraan uitgezocht. En ik ben blij met de Bora inductieplaat met ingebouwde afzuigkap. Die werkt super tegen geurtjes in huis.’

Siemens oven
In de kastenwand zit een grote Siemens-oven. Dat was een must. ‘Als ik met Kerstmis voor de familie kook, moet de braadslee er helemaal in kunnen. En het paste symmetrisch ook nog eens mooi bij de koffiehoek’, lacht Nicole. Naast de oven zit een grote koelkast met twee versladen eronder en een kleine vriezer erboven voor het dagelijks verse brood.

De keuze voor Bulthaup Maastricht, Tomzon Keuken- en Interieurarchitectuur, was voor Nicole en Michael niet heel lastig. ‘Vijfentwintig jaar geleden hebben we onze vorige keuken al bij de vader van Maikel gekocht. Die was nog altijd in perfecte staat. Die hebben we nog verkocht aan een nieuwe eigenaar. Die kwaliteit, dat hoogglans wit, wilden we nu dus weer. Het is allemaal weer heel netjes geregeld. Van het ontwerp tot en met de plaatsing is het perfect verlopen!’