Binnenkijken bij

Simone en Roger

Een droomkeuken in een droomhuis

De strakke lijnen en de natuurlijke tinten van deze bulthaup keuken sluiten perfect aan op de architectuur en sfeer in de nieuw gebouwde woning van Simone en Roger.

Als je je droomhuis laat bouwen, dan mag – of eigenlijk: moet – de keuken een van de pronkstukken zijn. Het huis van Simone en Roger doet denken aan het werk van de beroemde architect Frank Lloyd Wright en de bulthaup keuken maakt dit bijzondere ontwerp helemaal af. ‘De look and feel van bulthaup sprak ons erg aan’, vertelt Roger, ‘en in een project als dit wil je aan de kwaliteit van de keuken geen concessies doen. We hebben de invulling daarom grotendeels aan Maikel Tomesen van bulthaup Maastricht overgelaten.’

Modern keukendesign
In dit moderne keukendesign gaan de strakke lijnen van bulthaup samen met de warme aardetinten en de zwarte accenten die ook verder in huis terugkomen. De aandacht wordt direct gegrepen door het centrale kookeiland dat ‘leeft’ dankzij de lichtinval vanuit de tuin. ‘Soms lijkt het champagnekleurig, dan goud, dan platina of geborsteld RVS. Het is maar net hoe de zon erop staat. Dat geeft een prachtig effect.’ Fraai is de overgang naar het zitgedeelte via de elegante bak voor verse kruiden of planten.

Gaggenau
Van achter het eiland heb je altijd contact met zowel de woonkamer als de tuin tijdens het koken. Simone en Roger kozen zowel voor een inductieplaat als een grote oven van Gaggenau. Met onder de oven een warmhoudlade en in een oven een pyrolysesysteem voor grondige reiniging. Naast de apparatenkast met de zwarte houtnerf zijn ook de Quooker en gootsteen zwarte accenten die in lijn zijn met de rest van de woning.

Een fraaie finishing touch in het strakke bulthaup design is het riverwashed keukenblad. Daardoor oogt het wat ruwer, minder gepolijst – wat weer mooi knipoogt naar de stenen wanden ertegenover.

bulthaup Maastricht
‘De samenwerking met bulthaup Maastricht is heel prettig geweest. Maikel heeft contact gehouden met de aannemer. Hij is erg servicegericht en goed bereikbaar. Daar zijn we zeer tevreden over.’